jan.
27.

Happy Birthday! Rovat - James Cromwell

Elég régóta nem volt már Happy Birthday! Rovat a Játékbarlangon, de úgy döntöttem, hogy James Cromwell kedvéért megéri ismét feltámasztani még egy alkalom erejéig, aki idén töltötte be a 72. életévét, ami azért egy hosszú idő. 1976 óta vette kezdetét filmes karrierje és napjainkig is tart, bár bevallom, sajnos nem sok filmjét láttam, de amiben feltűnt, abban holtbiztos, hogy maradandót alkotott. Szerepelt például a Babe (1995), a Star Trek: Kapcsolatfelvétel (1996), az Én, A Robot (2004), illetve a Pókember 3. (2007) című filmekben, de sorozatokban is aktív szerepeket játszott, ebből leginkább a Star Trek: Deep Space Nine-t és a 24-et emelném ki, utóbbi hatodik évadában a főszereplő Jack Bauer édesapját, Phillip Bauert alakította. A színészi tehetsége mellett a testmagassága is igencsak kimagasló, elvégre majdnem két méter magas férfiról van szó. Sok-sok szép és egészséges évet kívánunk még neki.


De itt még közel sincs vége ennek a bejegyzésnek. Komolyan azt hittétek, hogy ennyivel megúszhatjátok? Hát nem, ugyanis ismét ráakadtam egy filmre, amelynek bemutatása 2012-ben esedékes és hát... Ha azt mondom, hogy a Warm Bodieshoz (2012) hasonlóan bizarr és elvetemült alkotással van dolgunk, akkor valamilyen szinten sikerült pontosan fogalmaznom, bár ebben az esetben az a legjobb, ha ti is tudjátok, miről van szó, bár ennél a filmnél elég lenne csak közölnöm veletek a film címét és az mindent elárulna róla. Abraham Lincoln: Vámpír Vadász (2012). Igen, még mielőtt azt hinnétek, hogy hallucináltatok, olvassátok el még egyszer. Bár egy korábbi bejegyzésben úgy véltem, hogy az idei, 2012-es év nagyon jó lesz a filmek szempontjából, egy kicsit talán meggondoltam magam, ugyanis az idei felhozatalnak a fele vagy nagyon jónak, vagy nagyon abszurdnak és rossznak ígérkezik. Habár az Abraham Lincoln: Vámpír Vadászból még akár ki is lehetne hozni egy kellően élvezetes és szórakoztató filmet még akkor is, ha sok értelme tulajdonképpen nincs, még mindig több kraft van benne, mint a Warm Bodiesban, amiről én már borítékoltam, hogy sz*r lesz, mert egyszerűen semmilyen megközelítésből sincs értelme. A filmet egyébként Timur Bekmambetov rendezi, (Már leírni sem volt könnyű, hát még milyen lehet kimondani...) főszerepben pedig Benjamin Walker, Rufus Sewell és Dominic Cooper.


Egyre inkább úgy érzem, hogy az idei, 2012-es évre a filmipar már kifogyott az ötletekből és már úgy készítik a filmeket, ahogyan a South Park tizedik évadának két epizódjában, a Cartoon Wars két részében láthatjuk a Family Guy esetében, azaz apró kis papírokra felírnak bizonyos szavakat, ezeket becsomagolják egy úgynevezett ötletlabdába, amelyet a lamantinok véletlenszerűen kiválasztanak és így készülnek el a Family Guy mindenféle összefüggést nélkülöző poénjai. A Warm Bodiesnál "zombik" és "szerelem" volt a papíron, az Abraham Lincoln: Vámpír Vadásznál pedig szerintem már nem is kell mondanom semmit...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr833907269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása