sze.
21.

A Klónok Háborúja Folytatódik!

Hosszas kihagyás után ismét visszatértem a Játékbarlang stábjába egy-két bejegyzés erejéig. Mielőtt még belevágnék abba témába, amiről ez a bejegyzés tulajdonképpen szól, azaz a Star Wars: A Klónok Háborúja című 3D animációs sorozat negyedik évadjának első két részének az ismertetésébe, szeretnék még néhány szót szólni a távollétemmel kapcsolatban. Mint ahogy azt már korábban is említettem, a magánéleti teendőim nem mindig hagynak elegendő időt arra, hogy részt vegyek ennek a fantasztikus blognak a szerkesztésében, legtöbbször jóformán csak arra van időm, hogy felnézzek rá. És ami a legrosszabb, hogy néhány héttel ezelőtt a saját ügyetlenségemnek köszönhetően sikerült kitörölnöm majdnem fél órányi hanganyagot, amit felvettem és ha ez a balszerencsés incidens nem történik meg, akkor már két újabb videóbemutatóval büszkélkedhetnék a blogon. (Az egyik a 300, a másik pedig a Rango videóbemutatója lett volna.) A sors furcsa fintorának tekinthető az, hogy magam sem voltam megelégedve a saját munkámmal, így gyakorlatilag szívességet tettem magamnak ezzel, még annak ellenére is, hogy aznap, amikor mindez megtörtént, nem éreztem úgy. Mindenesetre szeretnék elnézést kérni minden kedves olvasómtól és persze két kollégámtól, Codytól és Pizzapapától is. Apropó... Szeretnék ezúton is gratulálni Codynak, amiért sikerült a Baaad Movies által rendezett, Filmelemzők Oscárján a dobogó harmadik fokára lépnie. Figyelemreméltó teljesítmény, elismerésem! :-)

De a továbbiakban most már tényleg arról fogok beszélni, amiért ez a bejegyzés gyakorlatilag létrejött, azaz a Star Wars: A Klónok Háborúja első két epizódjáról, a Water Warról és a Gungan Attackról. Megjegyzem, hogy azoknak, akik még nem látták az előbb említett két epizódot, azok számítsanak néhány spoilerre a továbbiakban néhány kedvcsináló előzetes mellett.

 

Múlt hét pénteken, azaz szeptember 16.-án debütált a Star Wars: A Klónok Háborúja negyedik évadja, amely a Battle Lines alcímre hallgat és az évadnyitó megnézése után különösen indokoltnak találom ezt a címválasztást. Ugyanis egy rendkívül akciódús évadnyitóról beszélünk, a harmadik évadot nagy mértékben jellemző politikai csatározások, a karakterközpontú drámai történetek végképp háttérbe szorultak, jóformán csak a formaság kedvéért szerepeltetik a történetben. Sajnos emiatt nem csak a már korábban jól megismert főszereplőink szorulnak a háttérbe, hanem az újonnan debütált karakterek sem túl emlékezetes szereplői a sorozatnak. De ezekért a hiányosságokért bőségesen kárpótolnak a látványos akciójelenetek, amelyek ugyan nem annyira dinamikusak, mint korábban, de ez betudható annak a ténynek, hogy az események a víz alatt játszódnak.

A történetünk a Mon Calamari (Vagy más néven Dac) bolygón veszi kezdetét, ahol a király, Yos Kolina halála után fia, az ifjú Lee-Char herceg kerül a trónra, aki heves ellenérzéseket vált ki a bolygó másik őshonos népe, a quarrenek szemében. Ebből rövid idő eltelte után kiterjedt polgárháború bontakozik ki, míg a mon calák a Köztársaság, addig a quarrenek a Független Rendszerek Konföderációja segítségét kérik. A tanácstalan Lee-Char herceg pártfogóra lel Ackbar kapitány személyében, aki mint bölcs mentora támogatja őt a vezérré válás rögös útján, míg hőseink, Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, Kit Fisto és Padmé Amidala felveszik a harcot a karkarodon tábornok, Riff Tamson által vezetett szeparatista droidhadsereggel.

Bár a történet ismertetése előtt írt véleményem meglehetősen negatívnak tűnhet, egyáltalán nem rossz epizód a Water War és a Gungan Attack, sőt, kifejezetten jók, csak valószínűleg még nem voltam megfelelően ráhangolódva a sorozatra. És kíváncsian várom, hogy a sorozat milyen meglepetésekkel szolgál majd az évad során.

Íme néhány kedvcsináló előzetes az első három részhez, aki esetleg lemaradt volna róluk.

Water War

Gungan Attack

Prisoners


 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr73243276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása