aug.
24.

Sorsvonalak - Magyar szuperprodukció?

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy a magyar filmeknek sosem sikerült igazán betörni a kölföldi mozikba. Nos, internet országban barangolva egy különös hírre bukkantam. A Hatvani Balázs rendezésében készülő Thelomeris (Sorsvonalak), angol nyelvű címével és trailerével egyértelműen a nemzetközi piac meghóhdítását tűzte ki céljául.

A Philip K. Dick regényeit idéző sci-fi a címadó Thelomeris nevű városban fog játszódni, ahol a főhős (Dörner György) a város legbefolyásosabb embere, aki a gigászi óratorony tulajdonosaként a hatalom legfőbb birtokosa. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalat minél nagyobbra növekedjen, nem törődve a városlakók vágyaival, akiknek élete szinte már összeforrt az újabb és újabb órák gyártásával.

Azonban úgy tűnik, adódhatnak olyan események, amelyeket még ő maga sem vonhat az irányítása alá. Felesége (Bárd Noémi), hirtelen halálos beteg lesz. Egyetlen esélye van, ha szembeszáll az Idővel, és megpróbálja megállítani. Ebben csak egyetlen titokzatos személy (Mark "Luke Skywalker" Hamill) lehet a segítségére, aki lehetőséget kínál a végzet megmásítására, így a haldokló feleség megmentésére, összekötve a múltat és a jövőt. A sors azonban rosszul tűri, ha szembeszállnak vele…

Természetesen tehetséges színészekből eddig se szenvedett hiányt kis hazánk, ám ha megnézitek a trailert, akkor láthatjátok hogy a Sorsvonalakban a speciális effektekkel sem spóroltak. És noha ezúttal sem kell attól tartani, hogy az Avatar grafikusait azonnal kirúgja és a hazai csapatot szerződteti le James Cameron az új filmjéhez, mindenesetre jó tudni hogy már ezen a téren is van mit felmutatnunk.

Kíváncsi leszek, hogy mit sikerül kihozniuk ebböl a filmből. Milyen lesz a hazai és milyen a külföldi fogadtatás? Lesz elég kakaó a marketig gépezetben, hogy fent tudjon maradni a hollywoodi filmek forgatagában?

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr983178004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása