júl.
24.

Comic-Con 2011: Star Wars - The Clone Wars

Korábban már közzétettem néhány előzetest a Star Wars: The Clone Wars, magyar címén a Star Wars: A Klónok Háborúja című 3D animációs sorozat legújabb, negyedik évadáról, de azóta új, eddig még sosem látott jelenetek és információk szivárogtak ki a Comic-Conról, amiről nyomban be is számolok nektek. Figyelmeztetlek titeket, hogy a továbbiakban erős spoiler veszély áll fent, szóval tényleg csak az kattintson tovább, aki kétszer is meggondolta, hogy tudni szeretné ezeket az információkat.

Mint ahogy azt már korábban említettem, a negyedik évad alcíme a Battle Lines lesz, tehát előreláthatólag az előző évadhoz képest idén sokkal akciódúsabb epizódhoz lesz szerencsénk. Egyébként a már jól megszokott módon ezúttal is 22 epizódból áll majd az évad.


Dave Filoni elárult néhány érdekességet a negyedik évadról. Az évad első három része többnyire a víz alatt fog játszódni, az óceánokkal borított Dac bolygón. Ez a bolygó A Jedi Visszatérből már jól ismert Ackbar admirális otthona, aki egyfajta internetes mémet indított el a jellegzetes "it's a trap!" mondatával. Egyébként maga Ackbar is felbukkan a Dac-on vívott ütközetben, amiből a következő videóban láthattok egy rövid kis részletet. Egyébként már a korábbi előzetesekben is láthattuk már azt a cápára emlékeztető szeparatista vezért, őt Rik Ensonnak hívják, bár az, hogy valóban így írják-e a nevét, abban még nem vagyok egészen biztos. Szerintem kifejezetten látványos, ahogy a mon calamari és a quarren harcosok összecsapnak és a tintahalszerű quarrenek tintát eresztenek a vízbe.

A sorozatban ellátogatunk az Umbara bolygóra is, ahol állandóan éjszaka van. Ez a bolygó nem más, mint Sly Moore, Palpatine főkancellár kopasz, holtsápadt asszisztense, akit gyakran láthattunk Palpatine főkancellár oldalán a mozifilmekben. Az Umbara bolygón tanúi lehetünk egy ütközetnek a klónok és a szeparatista droidok között. Apropó, klónok... Az idei évadban a klónok végre megkapták az új, Phase II.-es páncélzatukat, amelyet már A Sithek Bosszújában is használnak. És ha már a klónoknál tartunk, szinte biztos, hogy a Plo Koon alatt szolgáló Wolffe parancsnok visszatér ebben az évadban.

Ismét szerepet kap majd a második évadban felbukkant Death Watch, vagy magyar nevén a Halál Őrség. Dave Filoni ígéretei szerint a mandalori szervezet egy új oldalát ismerhetjük meg ebben az évadban ismét felbukkan a vezetőjük, a magyar fülnek igencsak viccesen hangzó Pre Vizsla és tábornoka, az első női mandalori harcos. A harmadik évadban debütált Lux Bonteri is visszatér, jól láthatóan a Halál Őrség oldalán. Ő és Ahsoka Tano kapcsolata egy új szintre lép majd ebben az évadban. Elképzelhető, hogy romantikus szál is kialakul köztük, Dave Filoni elmondásai szerint nyolc különböző befejezést írt a karakternek és ez is köztük van.

Sok szereplő visszatér majd a korábbi évadokból, köztük Cad Bane, az ifjú Boba Fett, Bossk és talán még Jabbát, a Huttot is viszont láthatjuk. Sőt, még Asajj Ventress is visszatér ebben az évadban, akinek a bosszúhadjárata Dooku gróf ellen még közel sem ért véget, az Éjnővérek is újra felbukkannak majd, akárcsak az előző évad talán legemlékezetesebb karaktere, Savage Opress, aki tovább folytatja küldetését, hogy megtalálja bátyját, Darth Mault. Ez a szál még mindig nagyon sok kérdést vet fel a nézőben, hiszen a rutinos Star Wars rajongók mindannyian tudják, hogy mi történt vele a Baljós Árnyak végén. Habár Dave Filoni úgy fogalmazott, hogy Darth Maul nyilvánvalóan meghalt a Baljós Árnyak végén, tehát valószínűleg eszük ágában sincs valamilyen irtó erőltetett módon feltámasztani a karaktert.

Újra előtérbe kerül majd a harmadik évad talán legmisztikusabb szála, a Mortis bolygón történt események sorozata, az ott látott események még csupán a kezdet. Új karakterekben ezúttal sem szűkölködik majd az évad, a korábbi előzetesekben már látott besalisk Jedit, akinek négy karja van és egyszerre két, dupla élű fénykardot forgat nem más, mint Krell tábornok, továbbá felbukkan egy régi ismerős fejvadász A Birodalom Visszavágból, méghozzá Dengar.

Úgy vélem izgalomból ebben az évadban sem lesz hiány, én már tűkön ülve várom ezt az új évadot, amely látvány tekintetében biztosan felülmúlja majd az eddigieket és várhatóan valamikor ősszel veszi kezdetét, valószínűleg az elmúlt évekhez hasonlóan valamikor október tájt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr883093696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása