júl.
24.

Comic-Con 2011: Sanctuary

Ezúttal egy sokkal kevésbé ismert sorozatról fogok beszámolni nektek a Comic-Con alkalmából, méghozzá a Sanctuary című sorozatról, amelynek magyar címe a meglehetősen bizarrul hangzó Génrejtek lett. Ez az első olyan sorozat, amely eredetileg websorozat volt és olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy végül egy televíziós sorozattá nőtte ki magát és már a negyedik évadnál tart, bár azóta már nem annyira jó, mint amilyen az indulásakor volt.

A Sanctuary-nak vannak elég kiemelkedő erényei és sajnos hibái is. Először az erényeiről ejtenék néhány szót és ez nem más, mint a lebilincselő történet. Bár közel sem annyira csavaros és fordulatokban gazdag, mint például a 24... Apropó, 24... A második évadtól kezdve ebben a sorozatokban is megjelenik néha az osztott képernyős megoldás, amit kétség kívül a 24-ből merítettek és itt is remekül működik. Továbbá a karakterek és úgy maga az egész alapkoncepció nagyon szerethető. Annak idején, amikor láttam az AXN-en az első évad másfél órás évadnyitó epizódját, a Sanctuary For All-t akkor úgy éreztem, hogy a sorozat teljesen elvarázsol, még a helyenként rettenetesen gagyi számítógépes effektek ellenére és ez okozza a Sanctuary egyik legnagyobb hibáját, a látványvilágot. Az a gond, hogy a sorozat történetéből adódóan nagyon nagy szükség lenne a jól kidolgozott vizuális effektekre, de a sorozat alacsony költségvetése miatt erre helyenként nincs elég keret és néha olyan vizuális megoldásokat erőltetnek, amik egyáltalán nem néznek ki jól és csak komolyan vehetetlenné válik az egész, mint például a farkasemberes effektek esetében, amelyek tényleg irtózatosan gagyik.

A továbbiakban egy kicsit spoileresen olvashattok arról, hogy mit várhattok a sorozat negyedik évadjáról.

Nos, az előző évadtól eltérően a sorozat visszatér a 13 epizódból álló évad készítésének hagyományához. Bár az előző évad esetén jól jött az a plusz 7 epizód, így igazán átfogóbb történetszálakat írhattak az alkotók, de úgy érzem, hogy nem volt rá olyan égető szükség, hiszen a harmadik évad második felében főként olyan epizódokat láthattunk, amelyek önmagukban is megállják a helyüket. A sorozat egyik főszereplője, rendezője és producere, Amanda Tapping, akit már jól ismerhetünk a Csillagkapu című tévésorozatból, mint Samantha Carter megkönnyebbült, hogy idén csak 13 epizóddal kell előállniuk, hiszen elmondása szerint nagyon nehéz öt hét alatt húsz epizódot elkészíteni.

A negyedik évad néhány epizódjának a címe is kiszivárgott, az első rész címe Tempus, a negyedik rész címe Monsoon, az ötödik részé pedig Resistance lesz. Kiszivárgott az is, hogy a második részt Amanda Tapping, míg a hatodik részt a sorozat egy másik főszereplője, a Dr. Will Zimmermant játszó Robin Dunne fogja rendezni. Amanda Tapping elárulta, hogy a negyedik évadban továbbfűzik az előző évadban kibontakozott földalatti városos szálat, habár számos néző emiatt ábrándult ki a sorozatból. Állítólag Dr. Helen Magnus karakterére is rátalál majd a szerelem.

Egyelőre ennyi információval tudtam szolgálni a negyedik évaddal kapcsolatban, hiszen hivatalos előzetest még nem szivárogtatott ki a SyFy tévécsatorna.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr543093756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása