júl.
23.

Comic-Con 2011: The Walking Dead

Ahogy ígértem, ezúttal az AMC tévécsatorna üdvöskéje, a The Walking Dead második évadáról fogok beszámolni nektek a Comic-Con alkalmából. Aki esetleg még nem ismerné ezt a valóban kiváló sorozatot, annak röviden összefoglalnám, hogy miről is szól. A The Walking Dead című sorozat Robert Kirkman azonos című képregénysorozatának a filmadaptációja. Megjegyzem, a The Walking Dead képregény első kötete már Magyarországon is megjelent, méghozzá a meglehetősen fantáziátlan Élőhalottak címen. Mivel hazánkban is igen nagy sikereket ért el, ezért szeptemberben megjelenik majd a második kötet, illetve decemberben majd a harmadik is.

A történetünk középpontjában egy Rick Grimes (Andrew Lincoln) nevű rendőrtiszt áll, akit egy rendőri akció során lelőnek és kómába esik. Miután magához tér a kórházban, egy posztapokaliptikus világban találja magát, amit elleptek az élőhalottak. Rick pedig útnak indul az elhagyatott kórházból, hogy túlélők után kutasson és hogy megtalálja szeretett feleségét, Lorit (Sarah Wayne Callies) és a fiát, Carlt (Chandler Riggs). De arról Rick mit sem sejt, hogy Lori időközben összejött egykori társával és a legjobb barátjával, Shane Walsh-al (Jon Bernthal).

A továbbiakban beszámolok néhány információról a második évad epizód számáról, alkotóiról, szereplőiről, továbbá közzéteszek egy előzetest és egy nagy rakás promóciós képet, egyenesen a Comic-Conról.


Tény, hogy a The Walking Dead első évadja rettenetesen rövid volt, mindössze 6 epizódból állt, viszont ez a néhány epizód annyira zseniális és annyira szórakoztató, hogy a The Walking Dead simán felülmúlja a legtöbb, több mint 20 epizódos évadokból álló sorozatokat. Nem véletlen tehát, hogy a The Walking Dead igazi közönség kedvenccé nőtte ki magát.

A rajongók számára, mint amilyen jómagam is vagyok, nagyszerű hírként szolgálhat az, hogy a második évad ezúttal nem 6, hanem 13 epizóddal tér vissza október 16-án. Bár némi aggodalomra adhat okot az, hogy a sorozat producere, Frank Darabont a sorozat összes forgatókönyvíróját kirúgta és új forgatókönyvírókat vett fel a helyükre. Bár az alkotók biztosíthattak minket afelől, hogy a sorozat minőségén ez mit sem változtat majd. Állítólag még maga Stephen King is forgatókönyvírója lesz az egyik epizódnak. Az viszont már bizonyos, hogy Frank Darabont, Glenn Mazzara, Scott Gimple, Evan Reilly, Angela Kang és Robert Kirkman (Az eredeti The Walking Dead képregény írója.) már biztosan az alkotói stáb szerves részét képviselik.

Bár ez az előzetes elsőre igazán semmitmondónak tűnhet, hiszen mondhatni teljesen nélkülözi a spoilereket, viszont annál több kérdést vet fel a nézőben. Vajon mit keres Rick Grimes magányosan az erdő közepén? Vajon miért nincs nála egyetlen lőfegyver sem, és miért kénytelen egy nagydarab kővel szembeszállni a rátámadó zombikkal?

Újabb jó hír, hogy a The Walking Dead második évadának a szereplői közel ugyanazok maradtak, leszámítva természetesen azokat, akik meghaltak az első évad folyamán. Visszatér Andrew Lincoln, mint Rick Grimes; Jon Bernthal mint Shane Walsh; Sarah Wayne Callies, mint Lori Grimes; Laurie Holden, mint Andrea; Jeffrey DeMunn, mint Dale Horvath; Steven Yeun, mint Glenn és Chandler Riggs, mint Carl Grimes.

És ezzel elérkeztünk a The Walking Dead igazi erősségéhez, a karakter központúsághoz. Hiszen a hasonló témájú játékokkal, filmekkel és sorozatokkal ellentétben a sorozatnak a középpontjában nem a zombik halomra gyilkolása áll, hanem sokkal inkább azok a lelki folyamatok, amik végbemennek a szereplőkben és hogy ők vajon hogyan élik meg ezt a világraszóló katasztrófát. Példának okáért megemlíteném az első évad két szereplőjét, Andrea-t és Amy-t, akik ugye testvérek és horgászás közben arról beszélgettek, hogy az édesapjuk hogyan tanította meg őket csomót kötni. Ez így első hallásra egy meglehetősen érdektelen jelenetnek tűnhet, de a The Walking Dead nézése közben egyáltalán nem az, sőt. És ez az egyik oka, amiért nagyon megszerettem ezt a sorozatot, még Cody is elismerősen nyilatkozott róla, miután megnézte.

Végezetül pedig íme néhány promóciós kép a második évadból, szám szerint kilenc. Én már nagyon izgatottan várom a második évadot, a Terra Novával együtt. És ti? :-)


A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr743091648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hachi-chan 2011.07.24. 12:05:40

Hm, ez egy jó sorozat lehet, és még csak nem is hallottam róla eddig :)
süti beállítások módosítása