júl.
22.

Comic-Con 2011: Terra Nova

Mint azt már néhányan biztosan tudjátok, tegnap óta hivatalosan is kezdetét vette a méltán híres San Diego-i Nemzetközi Képregény Találkozó, azaz röviden a Comic-Con, amely egy remek alkalmat ad nekem a "visszatérésre". Sajnos magánéleti okok miatt egy ideig nem tudtam ellátni a blogszerkesztői teendőimet, de megígérem, hogy a jövőben igyekszem többet foglalkozni a Játékbarlanggal. Egyúttal szeretnék ezúton is köszönetet mondani Pizzapapának, amiért ideiglenesen átvette tőlem a Happy Birthday! Rovat szerkesztését és megjegyzem nagyon jól esett, hogy "kedvenc rovatunknak" nevezte azt. És időközben sikerült végre beszereznem egy mikrofont is, így már végre tudok videóbemutatókat is csinálni. :-)

De térjünk is rá a lényegre, azaz a 2011-es esztendő méltán legjobban várt új sorozatára, a Terra Novára, amelynek az egyik producere nem más, mint Steven Spielberg. Bár, ami azt illeti, a Transformers filmek óta egy kicsit kételkedem abban, hogy a Spielberg név garantálja a minőségi szórakoztatást. Jómagam és Cody sosem titkoltuk, hogy mennyire nem szeretjük ezeket a filmeket. Apropó, hallottátok azt a pletykát, hogy lesz negyedik része is? És állítólag Jason Statham lesz a főszereplője.

Ellenben az előbb említett filmekkel, a Terra Nova című sorozat valóban rendkívül ígéretesnek tűnik. A továbbiakban megismerkedhettek az alaptörténettel, a szereplőkkel, az alkotókról, továbbá láthattok egy előzetest és néhány plakátot is. :-)

A Terra Nova cselekménye 2149-ben veszi kezdetét, amikor a Föld a pusztulás szélén áll, fennáll annak a veszélye, hogy a bolygón minden élet megszűnjön létezni. Ebben az utópisztikus világban él a Shannon család, akik részt vesznek egy nem mindennapi programban. Ugyanis a tudósok, azért, hogy megmentsék az emberiséget, kaput nyitnak a 85 millió évvel ezelőtti, prehisztorikus múltba. Az itt alapított kolóniába érkezik meg a Shannon család, de nekik és a Terra Nova tábor többi tagjának szembe kell néznie a húsevő dinoszauruszok okozta fenyegetéssel.



Bár az alaptörténet és a mellékelt előzetes mást sugall, a Fox tévécsatorna (Amely majd szeptember 29-én, hétfőn tűzi műsorra a sorozat két órás, évadnyitó epizódját) nem szívesen hivatkozik a sorozatra sci-fiként. A Terra Nova sokkal inkább afféle karakter központú, mélyreható családi dráma, mint amilyen A farm, ahol élünk, csak dinoszauruszokkal, ami nem feltétlenül egy rossz ötlet, mert vannak példák, mint amilyen a The Walking Dead, ahol a karakter központúság igazán előnyére vált a sorozatnak és egyáltalán nem vált egysíkúvá, vagy unalmassá. Apropó, hamarosan a The Walking Dead új évadáról is beszámolok majd a Comic-Con alkalmából, hiszen már arról is kiszivárgott egy jó kis előzetes. :-)

De térjünk vissza a Terra Novára, azon is belül a szereplőkre. Mint azt már korábban említettem, a történet középpontjában a Shannon család áll. Név szerint Jim Shannon (Jason O'Mara); a felesége Elisabeth (Shelley Conn); a 17 éves fiúk, Josh (Landon Liboiron); a 15 éves lányuk, Maddy (Naomi Scott) és az 5 éves kislányuk, Zoe (Alana Mansour). Szintén igen jelentős karakternek ígérkezik továbbá Nathaniel Taylor parancsnok, akit nem más alakít, mint Stephen Lang, akit már jól ismerhetünk az Avatar című filmből, mint Miles Quaritch. (Milyen meglepő, ismét egy fegyveres kemény legényt alakít.) Ő lesz majd a Terra Nova tábor vezetője, oldalán Guzmannel, aki az ő legfőbb tanácsadója. Őt Mido Hamada alakítja majd. Fontos szereplője még a sorozatnak továbbá Skye (Allison Miller), Mira (Christine Adams) és Dr. Malcolm Wallace (Rod Hallett). Skye már egy jóval régebbi lakója a Terra Novának, ő fogja majd körbe vezetni Josh-t a táborban. Mira egy olyan csoport vezető alakja, akik nem nézik jó szemmel Nathaniel Taylor parancsnok tevékenységeit, Dr. Malcolm Wallace pedig Jim Shannon riválisaként tűnik fel a történetben.

Terra Nova első évadja szeptember 29-én, hétfőn veszi kezdetét a Fox tévécsatornán. (Bár a két órás, évadnyitó epizódot már a Comic-Conon is megtekinthetik a szerencsés látogatók.) Mivel a sorozat vizuális effektjei túl drágának bizonyultak, ezért a 22 epizód helyett kénytelenek leszünk beérni 13 epizóddal. Még mindig jobban jártunk, mint a The Walking Dead esetében, amelynek első évadja mindössze 6 epizódból állt. Előreláthatólag a Terra Nova többi évadjára is igaz lesz az, hogy valószínűleg 13 epizódból fognak állni. A sorozat rendezői és producerei között ott tisztelhetjük Jon Cassart, aki a 24 első hét évadának volt a rendezője és a producere. Aki pedig látta a 24-et, annak nem kell megmagyaráznom, hogy milyen tehetséges emberről is van szó ebben a pillanatban. A sorozat zenéjét pedig Brian Tyler komponálja majd, aki az Alien Vs. Predator: Rekviem (2007), a Rambo (2008), a Dragonball evolució (2009), a Halálos iramban negyedik és ötödik része (2009 és 2011), a Törvénytisztelő polgár (2009), A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (2010), a The Expandables: A feláldozhatók két része (2010 és 2012), illetve a Titánok Harca (2010) folytatásának, a Wrath Of The Titans (2012) zenéjét is írta.

Végezetül itt van néhány hangulatos plakát, amely a Terra Nova tábor lakóit figyelmezteti a körülöttük ólálkodó veszélyekre. Legközelebb a The Walking Dead második évadáról fogok beszámolni nektek. Addig is sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr243088678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hachi-chan 2011.07.22. 20:42:04

Mégis csak jól jött az a mikrofon! ;) :P
Azért jó volt az a Transformers, szerintem ^ - ^ de negyedik rész minek? :O Mondjuk Jason Statham főszereplésével *-* <3
Jó lett a cikked, ügyes vagy :D így azért már jobban tetszik, mint bemutató alapján >.<
És ezek a figyelmeztető plakátok is ötletesek a sorozattól :)
süti beállítások módosítása