júl.
06.

Happy Birthday! Rovat: Sylvester Stallone, Geoffrey Rush

Újra itt van kedvenc rovatunk a mostanában kissé hanyagolt Happy Birthday! Ami GHC kollega sajátja, de az Ő írásait egy kis ideig még nélkülöznünk kell. 

Az első színész, aki ma ünnepli a szülinapját Sylvester Stallone az örök akcióhős. Fiatal korában főleg film statisztaként és sorozatokban játszott, de a világhírt a Rocky és a Rambo filmek hozták meg neki. És noha az öreg Sly már jócskán benne jár a korban, a mára már 65 éves színész életében, továbbra is nagy szerepet töltenek be a kamerák és az akció. Igaz az utóbbi időben, csak a plasztikai sebészek (nem túl)remek munkájának köszönheti fiatalos arcát, két filmet is forgat egyszerre. Az egyik, a számtalan akcióhőst felvonultató Expandables második része, ahol Stalone egy zsoldos csapat tagjaként harcol, míg a másik Walter Hill Bullet to the Head című filmje, itt Sly egy bérgyilkossal szövetkező zsarut játszik. Mindkét film 2012ben kerül a mozikba.

Második szülinapos, szintén nem tegnap látta meg a kenguruk földjét. A 60 éves Geoffrey Rush ugyanis Ausztrália szülötte. Kezdetben a Queenslandi színházban tevékenykedett. Geoffryra a 96'os Forradalom gyermekeit követően figyeltek fel, majd a Ragyogj című filmbeli alakításáért több díjjat is kapott. Az útja innen egyenesen a Hollywoodba vezetett, ahol több nagyszabású filmben szerepelt. A többségnek, mint Barbossa kapitány lehet ismerős, a már négy részt megért Karib-tenger kalózaiból. Jelenleg a The Eye of the Storm című filmendolgozik és a főszereplő Basil Huntert alakítja.

Mindkettőjüknek boldog születésnapot kívánunk. Remélem a blog új arculata elnyeri a tetszéseteket. Valamint továbbra is várjuk azokat, akik posztírónak jelentkeznének.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr513044896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása