jún.
13.

Play Station Vita - A Sony új kézikonzolja

Az E3 nagy bejelentései közé tartozik a Sony PSP-jének utódja amit Play Station Vita névre kereszteltek. A megjelenési dátunmáról egyenlőre nincs pontos információ csak annyit tudni, hogy idén karácsonykor már kapható lesz. Kétféle verzió lesz belőle kapható egy csak wifis 250 euróért (kb.66eFt) és egy wifi/3g modell 300 euróért (kb.80eFtért).

A továbbra kattintva bővebben is olvashattok az új masináról!

Hardware

A Vita minden tekintetben kiemelkedő az eddigi kézikonzolok közül. Aki tartott már a kezében pspt annak az első szembetűnő különbség a második analóg kar ami után mindig is vágyakoztak a psps tulajok. Emellett a gép rendelkezik érintő képernyővel valamit egy tapipddal ami a készülék hátulján helyezkedik el. Ezenkívül találkozhatunk a telefonokban már alkalmazott giroszkóppal és gps is helyet kapott a készülékben.

A játékok egy újfajta tároló eszközön lesznek elérhetők (az online letöltés mellett). Ami leginkább a memória kártyákra hasonlít és a játék mellett képes tárolni annak mentéseit és az esetleges letölthető dlc-ket is. Így búcsút mondhatunk a nem éppen közkedvelt umd lemezeknek.

A gépet egy ARM Cortex-A9 négy magos processzor fogja hajtani és emellé egy PowerVR SGX543MP4+ grafikus chip kap helyet a Vitában. A kijelző egy 960 x 544 felbontású OLED panel lesz. Emellé kapunk előre hátra egy-egy VGA kamerát 640x480-as felbontással.

Software

Két új szolgáltatást kapott a Vita az egyik a Near amit rendkívül lényeges funkciónak tekint a gyártó. A Near segítségével könnyen találkozhatnak a közelben lévő vita tulajok és szervezhetnek egymással közös multi játékokat. Emellett ajándékokat is adhatnak a többieknek (pl. játékokban kibontható cuccokat). A másik a LiveArea névre keresztelt szolgáltatás amiben a játékosok különböző élményeiket és achivmentjeiket oszthatják meg a nagyvilággal. Valamin a PSN ezen keresztűl értesíti őket az új játékokról és egyéb újdonságokról.

Ezen kívül a Vitához is lesznek letölthető mini alkalmazások de ezekről egyenlőre nem tudni sokat. A régi psp tulajok számára jó hír lehet hogy az új gép tudja futtatni az összes régi játékot ami letőlthető a PSNről.  A megjelenés napján kb.30 új játék lesz elérhető többek között olyan nagyágyúkkal mint az Uncharted és a Wipeout.

Engem személy szerint megvettek a bemutatókkal, tényleg rengeteg dolgot sikerült belezsúfolni ebbe a kis jószágba, egyedűl az ára lehet visszataszító (legalább is hazai viszonyokban) kb. ennyiért vesztegetik a nagytestvért a PS3-at is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr832981370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása