jún.
12.

Veszélyben az adataink

Az utóbbi pár hónapban egyre több támadásról hallhattunk, amiben hackerek csaptak le nagyobb a játékiparral foglalkozó cégek weboldalaira. Áldozatul estek olyan nagy vállalatok, mint a Nintendo, a Square Enix, a Sony és az Epic Games is. A tolvajok az oldalak regisztrált felhasználóinak személyes adatait is ellopták, így birtokába jutottak egy rakás olyan infónak, aminek bizonyos körökben nagy értéke van. Arról hogy tovább is adtak e az adatokon arról nem tudni.

Állításuk szerint azt akarják bizonyítani, hogy mennyire védtelenek a nagy cégek egy ilyen támadással szemben. De hogy ezzel tulajdonképpen kinek is tesznek jót? Amikor elérhetetlenné tették a Sony PSN szolgáltatását akkor a PS3 tulajok jó pár hétig maradtak online lehetőségek nélkül (meglehetősen nagy hisztit is vágtak le miatta). A Sony botránynak mellesleg vannak gyanúsítottjai is három spanyol férfi személyében őket most vette őrizetbe a rendőrség és ha sikerül bebizonyítani hogy közük volt hozzá akkor három év vár rájuk a hűvösön. És noha értem én hogy nagyobb eséllyel sikerül a figyelem felkeltés, ha több célpont is áldozatul esik, könnyen lehet, hogy végül a játékosok látják majd kárát annak hogyha bekeményítenek a szolgáltatók.

Szabadság harcosok vagy unatkozó hülyegyerekek? Mit gondoltok sikerül elérni a céljukat vagy a felhasználók isszák meg a támadások levét?

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr652978827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása