jún.
11.

Happy Birthday! Rovat: Hugh Laurie és Shia LaBeouf

A mai napon ezúttal két híres színész születésnapjáról számol be a Happy Birthday! Rovat. Az első nem más, mint a mindenki kedvenc, mogorva orvosát alakító Hugh Laurie, aki idén lett 52 éves. A másik ünnepeltünk pedig Shia LaBeouf, aki pedig jelenleg annyi éves, mint Hugh Laurie, persze csak úgy, ha a számjegyeket felcseréljük, tehát 25 éves.

Hugh Laurie jelenleg leginkább a Doktor House-ban betöltött szerepéről ismert, ahol a címszereplő antiszociális és túlságosan szókimondó orvosát, Dr. Gregory House-t alakítja, immár lassan hét éve. Ezért a szerepéért két Golden Globe díjat, két Screen Actors Guild díjat és számos Emmy jelölést is kapott. Először jó barátja, Stephen Fry oldalán tűnt fel a tévé képernyőin az angol színész, mint kitűnő parodista. A páros később saját műsort is kapott, az Egy kis Fry & Laurie-t, amely 1989-től egészen 1995-ig futott. De Hugh Laurie számos filmben is kapott szerepet, mint például a 101 kiskutya (1996), A vasálarcos (1998), a Stuart Little trilógia (1999, 2002 és 2005) három része, A Főnix útja (2004) vagy Az utca királyai (2008). Sajnos a Doktor House elindulása óta sokkal inkább csak szinkronszerepeket vállal, hallhattuk őt például a Szörnyek az űrlények ellen (2009) című animációs filmben, mint Dr. Csótány, vagy akár a Family Guy-ban is, ahol szintén Dr. House-nak kölcsönözte a hangját. Ez szerintem főként annak köszönhető, hogy sajnos a Doktor House-ban betöltött szerepe miatt igencsak beskatulyázták, a néző akármelyik filmben meglátja őt, akaratlanul is a Doktor House-ra asszociál, és ez nem tesz jót az adott filmnek. Ebből a szempontból leginkább Hayden Christensenre hasonlít, aki az új Star Wars trilógia második és harmadik részében alakította az ifjú Anakin Skywalkert. Jelenleg Hugh Laurie a legjobban fizetett televíziós dráma színész, és hogy a Doktor House nyolcadik évadja után színészi pályafutása vajon merre halad tovább, vagy esetleg véget ér-e, azt majd csak a jövő döntheti el.

Ejtsünk még néhány szót Shia LaBeoufról is, elvégre nem csak a jó öreg Hugh Laurie-nak van ma a születésnapja. Őt leginkább a Transformers trilógiából (2007, 2009 és 2011) ismerhetjük, mint Sam Witwicky, de játszott még továbbá az Én, a robotban (2004), a Constantine, a démonvadászban (2005) és az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában (2008) is. A jövőben pedig a The Wettest County in the World című 2012-es filmben láthatjuk majd. Mint ahogyan az Cody legutóbbi bejegyzéséből is kiderül, nincs oda a Transformers filmekért, és ebben a kérdésben megegyezik a véleményünk. Ezek a filmek tényleg nem szólnak másról, mint hogy az egyik nagy robot lövi a másik nagy robotot. És ezek a robotok annyira túl vannak effektezve, hogy amikor összeverekednek, azt sem tudjuk kivenni, hogy most melyik melyik. Az első részt is egyedül azért szerettem, mert Optimus fővezér hangja nem más volt, mint az én kedvenc szinkronszínészem, Kristóf Tibor, aki sajnos már évekkel ezelőtt elhunyt. Na meg persze Megan Fox dekoratív alakításáért. Más részről, amikor a filmben épp nem az óriási robotok küzdelmét láthatjuk, akkor végig kell szenvednünk a Shia LaBeouf által alakított Sam Witwicky gyökérségeit, amelyek egyáltalán nem viccesek, sőt, nekünk, a nézőknek kínos. Kíváncsian várjuk, hogy Michael Bay (Cody szerint demagóg) ígéretei közül mi valósul majd meg, mindenesetre én adok egy esélyt a harmadik résznek, ahogy azelőtt az első kettő résznek is, aztán majd meglátjuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr342975248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása