jún.
08.

E3 2011: TES - Skyrim

Sok Elder Scrolls rajongó álma válik azzal valóvá, hogy Cyrodil (az Oblivion kontinense) után, a fagyos Skyrimbe is ellátogathatunk. Ahol épp nagy a felfordulás, mivel sárkányok támadtak a nordok hazájára. A központi karakter akit a játékos fog alakítani, ismét egy fegyenc lesz, aki a halálsoron várja az elkerülhetetlen véget. Ám ez még egyenlőre tisztázatlan körülmények között nem következik be, mivel akkor ugye nem lenne játék.

Kattintsatok a továbbra és bővebben is olvashattok a játékról!

Miután végeztünk a karaktergenerálással, kiderül hogy szerény személyünknek sárkány vér folyik az ereinkben és tudunk a sárkányoknyelvén beszélni(ennél azért reméljük komolyabb lesz a sztori).

Épp ezért, mi vagyunk Skyrim egyetlen esélye hogy visszaverjük a morcos őshüllőket. A kaszt választás ezúttal elmarad, mivel mindenki azzá válik, amivel a legtöbbet folalkozik. Ha folyton egy hatalmas pallóssal nyomulnuk akkor drabális harcos, ha sunyiskodva hátúlról szedjük le az ellent akkor tolvaj, ha pedig tűzlabdákat hajigálunk akkor mágus válik belőlünk. Természetesen kombinálhatjuk a képességeket, így számtalan lehetőség áll előttünk.

Külön említést érdemel még, hogy ezúttal mindkét kezünkben lehet valamilyen fegyver, így mágusként is oda tudunk csapni a túl közel kerülő rossz arcúaknak (ez ugye az Oblivionban nagy hiány volt). Ha két fegyverrel vagy varázslattal egyszerre támadunk, akkor egy erősebb támadást tudunk kihozni karakterünkből. Sőt ezúttal kivégzések is kerültek a játékba, ami szintén újdonságnak számít a sorozatban, így még látványosabban végezhetünk az utunkba akadó ellenlábasokkal.

Mint már mondtam, a sárkányok nagy szerepet kapnak ebben a részben. És noha a fő történeti szál fontosabb pontjainak jelentős szereplői lesznek, a világban bóklászva véletlenszerűen is összeakadhatunk velük. Azt ugye említenem se kell, hogy ők lesznek a játék legtáposabb ellenfelei. Tőlük tanulhatunk sárkányvarázslatokat is, amik rendkívül erős támadásoknak számítanak majd a játékban.

A játék hosszúságára se lehet panasz, a fő történeti szálat 25-30 óra alatt lehet végignyomni. De aki szán rá időt és végigjárja a 115 dungeont, végigviszi az összes céh küldetést, be áll favágónak vagy más egyszerű munkát vállal és bejárja Skyrimet töviről hegyire, annak a játék akár 300 órán át kitarthat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr542967949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása