jún.
07.

Happy Birthday! Rovat: Liam Neeson

Ezúttal is enyém lett a megtiszteltetés, hogy egy újabb bejegyzésben emlékezzek meg egy színészről, akinek ma van a születésnapja. És ez az ember nem más, mint a már jól ismert Liam Neeson, aki ma ünnepli az 59-dik születésnapját.

Liam Neeson egyike azon kevés színészeknek, akiket igen nagyra tartok. Rendkívül tehetséges és karakteres színész, aki olyan filmeket tett le az asztalra, mint a Schindler listája (1993), a Star Wars I. rész: Baljós árnyak (1999), a Batman: Kezdődik (2005), az Elrabolva (2008), a Titánok harca (2010) vagy A szupercsapat (2010), de a Narnia krónikái három részében játszott szinkron szerepéről még nem is beszéltem. Az alábbi felsorolásból Cody már két filmet is bemutatott itt a Játékbarlangon, videóbemutatók formájában, szerintem érdemes megnézni.

De visszatérve az aktuális ünnepeltünkhöz, ő tényleg az a fajta színész, aki tökéletesen előadja azt, ami a forgatókönyvben meg van írva és nem olyan, mint aki minden szerepét ugyanúgy adja elő. Eddig sajnos csak a fentebb említett néhány filmjéhez volt szerencsém, de azokban mind kifogástalan alakítást nyújtott, ezt pedig csak igazán kevés színész mondhatja el magáról.

Jelenleg a Titánok harca folytatásán, a Wrath of the Titans (2012) című filmen dolgozik, ahol ismét magára ölti majd az istenek királya, Zeusz szerepét. Bár én úgy vélem, hogy szükségtelen még egy részt készíteni, hiszen már az első rész sem volt olyan eget rengetően jó film. (Az IMDb-n mindössze 5.8-at kapott.) Ráadásul a címszereplő titánok meg sem jelentek a filmben, ezért a film címválasztását meglehetősen indokolatlannak találom.

Annál érdekesebbnek ígérkezik viszont a szintén 2012-ben debütáló Battleship című science fiction film, amelyet Peter Berg rendez. (Korábbi filmje például a 2008-as Hancock.) Liam Neeson Shane admirálist alakítja majd, és együtt játszik a filmben Alexander Skarsgårddal, aki nem más, mint a híres Stellan Skarsgård fia, akit már jól ismerhetünk A Karib-Tenger Kalózai második és harmadik részéből, mint "Bocskor Bill" Turner. (Ne haragudjatok, de még mindig az új kalózos film hatása alatt állok.)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr452964819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása