feb.
12.

Hadüzenet

Néhány napja történt egy incidens a Baaad Movies honlapján, ahol is Filmkiller, aki szintén üzemeltet egy saját, rossz filmekkel foglalkozó blogot, konkrétan cikinek minősítette Sorter és Blacksheep munkáját, sőt, azt állította, hogy ő már sokkal jobb videókat is készít, mint ő. Még aznap elkészítette ezt a bejegyzést, amelyben hamis információkra hivatkozva rossz színben tünteti fel a Baaad Movies alkotóit. Azokat, akik őt is inspirálták arra, hogy elkészüljön a saját blogja, gyakorlatilag arcon köpte. Ezt a szégyenletes bejegyzést erre a linkre kattintva megtekinthetitek.

Jómagam utána jártam a dolgoknak és írtam neki egy nagyon-nagyon hosszú kommentárt arról, amit gondolok, teljesen normálisan és objektíven megfogalmazott, építő jellegű kritikát az ő munkásságáról és arról, hogy az érvei gyakorlatilag önmagukkal vannak ellentmondásban, néhány videóját is direkt megnéztem, hogy ne legyen az, hogy ok nélkül kritizálok valamit, higgyétek el, ez az ember a műfajunk legalját képviseli. A kommentáromat egész egyszerűen kitörölte arra az okokra hivatkozva, hogy persze, hogy kitörli, hiszen a Baaad Movies is kitörölte az ő kommentárját, holott világosan megfogalmaztam neki, hogy én a Játékbarlang képviseletében szólalok fel, de nem volt képes átlátni a saját sértettségén, amelynek mellesleg semmi alapja nincs.

Ekkor három választási lehetőséget adtam neki. Az egyik az, hogy hasonlóan hosszú terjedelemben szálljon szembe velem, hozzon fel magának ellenérveket, bizonyítsa be, hogy tényleg hisz a saját igazában és akkor következmények nélkül maradt volna ez az incidens, természetesen ezt nem tette meg. Azt a lehetőséget is felajánlottam neki, hogy törölje ki ezt a bejegyzést és akkor szintén nem történik semmi. Ezt a lehetőséget is elutasította, mindezek teljesítésére 24 órát adtam, nem élt vele. Így hát megtettem az ígért intézkedéseket, melyben mindenki számára világossá teszem, hogy mit tett. A továbbiakban elolvashatjátok a kommentárt, amit írtam neki, érdemes megnézni azokat a videókat, amelyeket megemlítek és akkor talán ti is átérzitek, hogy Filmkillernek a mi műfajunkban nincs helye.

"Nos, akkor ezúttal nem csak a Baaad Movies honlapján, hanem itt is megírom a véleményem mindarról, amit írtál. De mielőtt még úgy döntenél, hogy ez a hozzászólás rontana a hírneveden, először is mutasd meg, hogy mennyire bátor vagy azáltal, hogy a most következő igen hosszú írásomat nem törlöd ki, ezzel bebizonyítod azt, hogy valóban hiszel az igazadban, még akkor is, ha mindaz, amit állítasz, teljességgel nonszensz.


Először is, úgy kell írni őket, hogy Sorter és Blacksheep. Az utóbbi neve angolul fekete bárányt jelent, már a bejegyzésednek ennél a pontjánál tanúbizonyságot adtál arról, hogy az angol tudásod nem megfelelő, de erre majd csak a pornófilm kritikád kitárgyalásánál térek majd vissza. Bár azt is észrevettem, hogy ez az egész, hogy helytelenül írtad a nevét, teljesen szándékos, hogy bebizonyítsd, hogy mennyire utálod őket amiatt, hogy ők sokkal népszerűbbek, mint te.

Nos, Sorter és Blacksheep nem azért egyáltalán nem emiatt a kép miatt tiltott le téged a honlapjukról, hanem a minősíthetetlen, hálátlan viselkedésedért. Kezdjük ott, hogy azért téged talál meg elsőként a Google, mert pontosan a te blogodnak a linkje az, hogy "rosszfilmek", értelemszerű, hogy a Google téged fog elsőként kilistázni és nem azokat, akiknek nem ez a címe, pusztán a blog leírása tartalmazza azt, hogy miről is szól tulajdonképpen és csak hogy tudd, a Google nem népszerűség alapján listáz, hanem a keresőszavak alapján, szóval ez egyáltalán nem jelent semmit.

És tudod ez nem arról szól, hogy nem bírják a kritikát, sőt, elfogadják azt, hogy vannak olyanok, akiknek nem tetszik az, amit ők csinálnak. Ez egész egyszerűen az aljas hátbatámadásodról szólt, ugyanis képes voltál kihasználni a Baaad Movies népszerűségét és az ő honlapjukon reklámoztad a saját honlapodat, eközben pedig képes vagy azt mondani róluk, hogy ciki, amit csinálnak, azok után, hogy téged is ők inspiráltak.

Persze ezek után kapásból mondhatod azt, hogy neked teljesen függetlenül jutott eszedbe az, hogy saját honlapokat készíts, ahol videóbemutatók formájában filmkritikákat csinálsz. Ezt a műfajt Sorter és Blacksheep virágoztatta fel, ők inspirálták az új generációt és mondhatsz bármit, te is közéjük tartozol. 

Ezek után pláne nagy árulásnak tartom, ahogyan viselkedsz, ugyanis semmi különlegeset nem tettél le az asztalra, sőt, a videóid nagy része teljesen élvezhetetlen, de erről majd később. Ebből is látszik, hogy az önbizalmad hatalmas, önkritikád azonban egyáltalán nincs. Olyan vagy, mint a Megasztár selejtezőjéből előkerülő versenyzők. Ráadásul úgy, hogy ez a hatalmas önbizalmad egész egyszerűen a Google-s tapasztalataidból ered. Én is készítettem már videóbemutatót a saját blogunkra, azonban nekem volt annyi önkritikám, hogy beismerjem, hogy amit csináltam, az közel sem olyan szórakoztató, mint amilyennek egy ilyen videóbemutatónak lennie kellene. Rájöttem, hogy ez nem az én műfajom és utána abba is hagytam.

És mi jogon döntöd el, hogy mi a ciki és mi nem? Pláne azok után, hogy ha a Baaad Movies nem létezne, akkor valószínűleg a te blogod sem született meg volna soha. Szerintem inkább tisztelne kéne őket azért, amiért ilyen elkötelezetten hódolnak a rajongóiknak és hobbijuknak. Ha a te gondolkodásmódodat vesszük alapul, akkor mindenki, aki egy kicsit huzamosabb ideig foglalkozik a hobbijával, az már ciki. Ez azért egy kicsit sántít, nem? Emlékezz majd erre a mondatodra, amikor majd esetleg a te blogod is megéli, hogy négy éves legyen, bár úgy vélem, erre nem sok az esély.

Egy olyan filmről filmkritikát csinálni, ami sokak szerint jó, de ha jobban megnézzük, valójában sz*r és le kell leplezni a gyenge pontjait akkor a laikus (Igen, így kell írni.) rájön, hogy nincs igaza és sz*rnak titulálja a filmet. Kezdjük ott, hogy akinek tetszik egy film, annak tetszeni is fog, nem lehet és nincs is értelme meggyőzni az ellenkezőjéről. Ráadásul ha egy filmnek úgy kell úgymond "leleplezni" a hibáit, akkor azok annyira nem szembetűnőek, ugye? Ez egész egyszerűen kukacoskodás és ezáltal akármelyik filmet be lehet állítani rossznak. Sorter és Blacksheep olyan filmeket mutatnak be, amelyek objektíven sz*rok, erről szól a Baaad Movies, te pedig olyan filmeket mutatsz be, amelyek egyedül neked nem tetszenek. Ráadásul az általad leírtak alapján célod nem más, mint a saját akaratod és véleményed ráerőszakolása másokra, amely teljesen céltalan.

Nos, de hogy ne legyen az, hogy egyetlen videódat sem láttam, elkezdtem sorra megnézni a videóidat és hát... Túlzásnak érzem, hogy te jobb videókat csinálsz Sorter és Blacksheep munkáinál.

Kezdjük a Párizsból Szeretettel című film videóbemutatóját, amely... Minősíthetetlenül sz*r. Kezdjük azzal, hogy a videó fénypontja nem is neked köszönhető, hanem Al Bundy-nak, akit általában Blacksheep szokott gyakran bevágni a videóiba, különösen az Ace Venture Jr. videóbemutatójában volt jellemző. Aztán pedig elkezdtél őőő-zni, amiről nekem egyből a Cápasrác És Lávalány Kalandjai 3D-ben című videóbemutató ugrott be, ugyancsak Blacksheeptől. Csakhogy ott az a pár másodperces őőő-zés még működött, itt pedig kilenc percen keresztül őőő-zől és azt mondogatod, hogy "ez a film" meg aaa-zol. Jómagam, aki a filmet még csak hírből sem ismerem a filmet, ezáltal semmit nem tudtam meg a filmről, ezért nem is tudom, hogy miért rossz. A videó teljesen céltalan, idegesítő és egyáltalán nem szórakoztató. Ez minden, csak nem filmkritika.

Aztán ott van a már sokat emlegetett paurnaufilm elemzésed. Na jó, a tájszólásodat a továbbiakban nem fogom kritizálni, ugyanis arról nem te tehetsz, minden tájnak megvan a jellegzetes tájszólása, azonban ebben a műfajban nem kifejezetten előnyös. Trista Lace vezetéknevét pedig úgy kell ejteni, hogy "Lész", már csak azért is, mert a hivatalos angol kiejtés ezt követeli meg, de látszólag annyira élvezted, hogy Lécnek nevezhetted, szóval teljesen tárgytalan mindez. Ráadásul mindennek mi az értelme? Ezt a videót teljesen szükségtelen volt létrehozni. Valóban nem volt még ilyen, de ezért kár volt elkészíteni. Majdnem 11 percen keresztül ragozod a semmit, ugyanazt mondogatod újra és újra. És ez nem filmkritika, ismétlem, NEM FILMKRITIKA. Te csupán elmondtad, hogy mit láthatunk a saját szemünkkel, megfogalmaztad a nyilvánvalót. A hangod nélkül talán még élvezhető is lenne ez a pornófilm, bár az enyhe túlzás. Igen, megcsináltad a nagybetűs semmit.

A Kedvencek Temetője filmkritikádnál nem értem, hogy mi értelme volt bevágni azt a teljesen hamis hangon éneklő kislányt? Én elhiszem, hogy egy macskáról volt szó a videóban, de ettől eltekintve egyáltalán nem illik oda és csak az időt húzza. Ráadásul a hanyagságodnak köszönhetően kétszer vágtad be ugyanazt a jelenetet egymás után és ezalatt a fürdőkádast értem. Hmmm... Meghalt egy kisgyerek, ez neked tényleg ennyire jó, hogy annak állítod be? És tudod mi a legdühítőbb a videódban? A vége. Ez megint csak NEM FILMKRITIKA. Elmondtad miről szól a film, ennyi, nem mondtad el, hogy ez miért rossz, vagy miért ne nézzük meg, ehelyett azt mondod, hogy a film végét nem árulod el, hanem járjunk utána, vagy "mittudomén." Ez mégis mi? Ha ennek a blognak az a célja, hogy rossz filmeket mutatsz be, akkor miért ösztönzöd az embereket arra, hogy megnézzék? Pláne úgy, hogy semmi negatívumot nem sorolsz fel. Gondolom abszurdumnak tartottad a film történetét, de ebből is látszik, hogy egy műveletlen idióta vagy és az életben nem fogtál még könyvet a kezedben, mert Stephen King igenis ilyen dolgokról ír regényeket és a mai napig talán a legnagyobb név a szakmában. És mi az, hogy "alázása"? Az neked alázás, ha elmeséled egy film történetét? Gondolkodj már...

A zenés videóklip kritikáid ugyancsak minősíthetetlenek, egyszerű kukacoskodások során. Annak a dalszövegnek, konkrétan a FILM című szám úgymond "kritikájára" gondolok, konkrétan a dal szövegét kritizálod anélkül, hogy egy pillanatig is belegondolnál abba, hogy mit jelent. Ebből látszik, hogy neked semmi művészeti érzéked nincs és nem vagy képes átvitt értelemben gondolkodni, tudod a dalok szoktak olyanokat tartalmazni, hogy költői képek, bár azok után, hogy Stephen Kinget sem ismered, szerintem irodalomból mindig is ostoba voltál.

Úgy vélem elég is ennyi, ennek a blognak, a hozzászólásaidnak a Baaad Movieson, az eltúlzott önbizalmadnak és a te állítólagos népszerűségednek semmi valóságtartalma és létjogosultsága nincs. Amit leteszel az asztalra, az egész egyszerűen sz*r.

És végezetül, hogy idézzem a kedvenc közmondásodat, amit minden kommentárod végére oda szoktál írni, "az élet olyan mint a nyalóka édes, és kemény is... Csak nyalni kell tudni." Ez ugyanúgy igaz a hírnévre, csak reális önkritikát kell maguknak tudni. ;-)

Szinte biztos vagyok benne, hogy ki fogod törölni a hozzászólásomat, mert félsz, hogy mindez, amit írtam veszélyezteti a blog amúgy is alacsony számú látogatottságát, de ha igazán férfi vagy és igazán bátor vagy és tényleg szentül hiszel abban, hogy nincs igazad, akkor ezt vedd kihívásnak és válaszolj mindenre, amit csak leírtam és hozzál fel magadnak érveket, amelyekkel megcáfolod mindazt, amit írtam. Bár amilyen patkány módon viselkedsz, kétlem, hogy erre képes lennél. ;-)"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr844096233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.02.12. 12:49:59

Jó írás, csak egy a baj vele: hogy a negatív reklám is reklám, szóvval zzel is nő a látogatottsága :/

Golden Heart Chris (törölt) 2012.02.12. 13:17:08

@FroG:
Igazad van, de remélem, hogy a dolgok úgy alakulnak, ahogyan elterveztem. Valóban, eleinte meg fog növekedni a látogatottsága, de remélhetőleg ezzel egyúttal megérkeznek az őt ócsároló kommentárok is. Ha már mindenki azt mondja neki, hogy sz*r, ezt akármennyire is tagadja, hatással lesz rá. A negatív kritika tüskéje örökre ott marad az ember oldalában és hamarosan felhagy a blog szerkesztésével.

@COdY:
Sajnálom, de meg kellett tennem, ez volt a műfajunk érdeke. :-D

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.02.12. 13:19:06

@Golden Heart Chris: Am. azt bírom, hogy azzal dicsekedik, hogy a keresésre az Ő oldala az első, közben nem veszi észre, hogy a rossz filmeket külön kell írni .. xD

Golden Heart Chris (törölt) 2012.02.12. 13:26:09

@FroG:
Azt én is. Azt hiszi, hogy ez az ő népszerűségének a záloga, pedig igazából csak a keresőszavak helytelen használata dobja ki őt elsőként a Google. Gondolom azért is, mert folyton látogatja a saját honlapján. És komolyan képes azt hinni, hogy a Baaad Movies rosszabb nála, mert csak másodikként dobja ki őket azért, mert nekik nem ez a címük, csak a leírásukban szerepel. :-P

Golden Heart Chris (törölt) 2012.02.12. 13:31:23

@FroG:
De nekem akkor is a Párizsból Szeretettel "filmkritikája" a mélypont. Kilenc percen keresztül csak őőő-zik. >.<

pizzapapa · http://warzoneonline.blog.hu/ 2012.02.12. 15:46:41

Hát srácok én erre csak azt tudom mondani, hogy aki hülye haljon meg. És ne felejtsétek:
Don't Feed the Trolls

Borsesz · http://borsesz.blog.hu/ 2012.02.12. 20:44:21

Hmmm... micsoda igényes blog ez a "Rossz filmek" oldala :D
Nem szeretnék belekeveredni semmiféle blogháborúba, én inkább Svájc példáját követem, de annyi biztos, hogy érdekes az, amit leírtál. Habár most hallok erről az oldalról először...

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2012.02.13. 10:27:41

Én azt mondom aki képes egy pornó filmet elemezni az nem normális! Habár azt nem nevezném elemzésnek!
Azon nem gondolkodott el, hogy vajon miért nem csinált még ilyet senki? Na vajon miért!? -,-"

Mangekyo22 2012.02.14. 11:38:14

Szega!

Hogy csináltad azt a videó archív menüt?

pizzapapa · http://warzoneonline.blog.hu/ 2012.02.14. 16:04:48

Szia!
Dobj egy email címet és leírom neked!
süti beállítások módosítása