dec.
21.

Happy Birthday! Rovat: Kiefer Sutherland (És egy-két hírmorzsa)

Üdvözlök mindenkit újra, Cody tájékoztatott arról, hogy kinek a születésnapja is van éppen és ennek apropóján úgy éreztem, hogy megéri még egyszer feltámasztani ezt a rovatot, hiszen nem másról van szó, mint Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland. Nem viccelek, tényleg ennyi neve van. Őt már mindannyian jól ismerjük. 1966. december 21.-én látta meg a napvilágot mint a színész óriás Donald Sutherland és Shirley Douglas fia, méghozzá Angliában, bár ő maga kanadai származású. (Az Így Jártam Anyátokkal... után az átlagos néző kicsit mosolyogva és néminemű kételkedéssel tekint a kanadaiakra.) Apró érdekesség egyébként, hogy Kiefer heterochromiával született, így az egyik szeme kék, a másik zöld. A korai zűrös előéletétől eltekintve biztosan állíthatom, hogy van olyan jó színész, mint az édesapja. Bár Kiefer Sutherland legemlékezetesebb alakítása kétségtelenül Jack Bauer volt, a bátor C.T.U. ügynöké, aki nyolc évadon keresztül mentette meg az Amerikai Egyesült Államokat a terroristák támadásaitól, de láthattuk őt a Tükrökben is továbbá Cody nemrég mutatott be egy klasszikus A Három Testőr feldolgozást, amelyben ő is játszott. (Hallod, Cody, szerintem nézd meg az 1990-es A Kincses Szigetet, Christian Bale még egész fiatal volt benne.) Jövőre a Touch című sorozatban láthatjuk viszont, ahol végre ismét kamatoztathatja bámulatos színészi tehetségét. Ha minden igaz és ha hihetünk az ígéreteknek, akkor jövőre, még a Touch forgatása előtt, áprilisban megkezdődik a már régóta tervezett 24 mozifilm forgatása, amelyben valószínűleg lezárják Jack Bauer történetét.

Továbbá híreket is ígértem ebben a bejegyzésben, idén befejeződött a Terra Nova első évadja és a Sanctuary negyedik évadja. (Illetve, hogy pontosítsunk, a Sanctuary csak két hét múlva fog.) A többi sorozat, amelyekről már korábban már beszámoltam, egyelőre szünetelnek és majd jövőre folytatódnak tovább. De míg a Sanctuary tartotta az átlagos alacsony, ám mégis stabil nézettségét, addig a Terra Nova már nem bizonyult ennyire sikeresnek. Nem tudom, hogy mit nem szerettek benne ennyire az emberek, a FOX tévécsatorna előre megmondta, hogy egy sci-fi környezetben játszódó misztikus családi sorozattal lesz dolgunk, de ennek ellenére a nézők mintha mégis másra számítottak volna. Magam is figyelemmel követtem a sorozatot és szerintem nagyszerű szórakozást biztosít, érthetetlennek találom, hogy miért övezi ekkora ellenszenv. Sajnos hasonló cipőben jár mindenki kedvenc kórházsorozata, a House is. Egyszerűen olyan nézettségi mélyponton van, hogy már az első évad elejének alacsony nézettségét is alulmúlja. Már a hetedik évadban észrevettem, hogy ez a sorozat már egy kicsit elfáradt az évek során, az idei évadban pedig ez duplán látszik. Bár az új szereplőgárda és bizonyos történetszálak kifejezetten újnak és üdítőnek hatnak és sok poén a sorozat korábbi időszakait idézi, a döntés már megszületett. A nyolcadik évad lesz az utolsó a House történelmében. Akárcsak a 24 esetében, amely szintén egy óriási siker volt. Ráadásul Hugh Laurie is bejelentette, hogy visszavonul a televíziós szereplésektől, mindenesetre kíváncsian várjuk őt, mikor jelenik meg a mozivásznon. Apropó, hallottátok, hogy milyen durva szereplőgárdát kapott The Expendables 2.Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger... Brutális. Sőt, Burce Willist még a G.I. Joe: Retaliationban is láthatjuk. Január 20.-án jön a George Lucastól a Red Tails Cuba Gooding Jr.-al. Liam Neeson is beköszön jövőre a Wrath Of The Titansban, ahol újra magára ölti Zeusz szerepét, továbbá megjelenik a torpedó filmadaptációjában, (Szegény Blacksheep ezen hogy kiakadt a Baaad Movieson, te jó ég...) a Battleshipben mint Shane admirális (Apropó, Shane mekkora ellenszenves szereplő lett a The Walking Deadben, te jó ég. Igaz, Cody?) és The Dark Knight Risesban ismét visszatér egy visszaemlékezés erejéig, mint Ra's al Ghul. És érkezik Ridley Scott rendezésében a Prometheus című film is, amely a nagy sikerű Alien kvadrológiának lesz az előzménye, ami szerintem minden kétséget kizáróan zseniális lesz. Egy szó mint száz, lesz mit nézni jövőre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr453481408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása