aug.
23.

Retro Rovat! - Oscar

Ha ezt a szót látjuk vagy halljuk filmek kapcsán általában a díj jut az ember eszébe nem igaz? Azonban most nem az Oscar-díjról írnék hanem az Oscar című remek kis vígjátékról. A film 1991-ben készült és egy igen szórakoztató filmet kapunk. De akkor nézzük bővebben. 

Mint említettem az Oscar 1991-ben készült Sylvester Stallone főszereplésével. Azonban ne lepődjön meg senki ha több ilyen címmel is találkozik mivel nem ez az egyetlen feldolgozás a történetből. A másik talán legismertebb feldolgozás az Oscarból az 1967-es kiadás amely a remek francia humorista Louis de Funés főszereplésével készült itt viszont kicsit más körülmények között van tálalva a történet de a táskás szituáció ugyanaz.

Mint említettem a történetben nem kis kavarodást okoz néhány egyforma táska. A történet röviden a következő: Angelo Provolone (Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünteti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole, aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferraltávozik.

Ez talán így leírva nem nagy szám. Azonban ha megnézitek a filmet akkor valami fergeteges tálalásban láthatjátok az előbb leírt cselekményt. Sylvester Stallone zseniálisan adja a gengszter főnököt akitől mindenki retteg és külön kiemelném az arcjátékát ahogyan lereagálja a sorozatosan következő váratlan eseményeket. A többi színész is jól teljesített de véleményem szerint Stallone ebben a filmben óriásit alakított és ezzel nagyban hozzásegítette a filmet ahhoz, hogy ilyen sikeres legyen. Megemlíteném még, hogy a rendezői székben John Landis foglalt helyet aki a Beverly Hills-i zsaru harmadik részét és az Amerikába Jöttem című filmet is jegyzi.

Mit mondhatnék összegzés képen az Oscarról? Egy eszméletlen jó gengszter vígjátékot kapunk. Stallone óriási, a táskás bonyodalom remekül van kibontva és mindez remek poénokkal fűszerezve. Bátran ajánlom ezt a filmet mindenkinek aki egy jó szórakozásra vágyik. 


A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr603174505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StewieGriff 2011.09.13. 21:56:46

Nem tudná valaki megmondani, hogy www.youtube.com/watch?v=KTCvQ1-tDaU a 0:53:22-nél milyen csizma látható? Vagy mi a neve? Már régóta keresem de nem tudtam meg róla semmit :(

COdY · http://warzoneonline.blog.hu/ 2011.09.14. 17:03:19

@StewieGriff: Hát bocs de ebben sajnos nem tudunk segíteni.
süti beállítások módosítása