aug.
09.

Retro Rovat! - Ál/Arc

A mai cikkünk témája a nagy sikerű Ál/Arc című film lesz. Akkoriban a legjobb akció filmek közé tartozott és számomra illetve mások számára is a mai napig az egyik legjobb akció film marad. Lássuk miről is beszélünk.

 

 

Az Ál/Arc 1997-ben került a mozikba John Travolta és Nicholas Cage főszereplésével. Több kategóriában is jelölték az alkotást az Oscar-díjra azonban a díjátadón az akkor hódító Titanic söpörte be a legtöbb elismerést így a mi filmünk csak a legjobb hangvágásért járó díjat kapta meg. Nézzük röviden a történetet, hogy mitől is olyan különleges ez a film.

 

A sztori egy visszaemlékezéssel indul. Sean Archer (John Travolta) FBI ügynök épp a kisfiával játszik a vidámparkban miközben egy orvlövész les rá aki Sean legnagyobb ellensége, egy nemzetközi terrorista Castor Troy (Nicholas Cage). Amikor elsüti a puskáját Archer helyett a gyermekét találja el. Innentől kezdve Archer arra teszi fel életét, hogy bármi áron elkapja Troyt.

Egy sikeres akció után sikerül elkapni az eszméletlen Troyt. Azonban mivel Castor huzamos ideig kómában van nem tudják kiszedni belőle hová rejtette a bombát ami fenyegeti a várost. Ezért Archer egy őrült orvosi beavatkozást hajtat végre magán amely során rá operálják Troy arcát, így beépülhet a terrorista szervezetbe és kiderítheti hol a bomba. Azonban időközben magához tér Castor aki szörnyű bosszút áll azzal, hogy magára operáltatja Sean arcát és ezzel elveszi az életét. Archernek végig kell néznie amint egy terrorista költözik be mit sem sejtő családjához.

A két főszereplő színészi játéka elképesztően jó. John Travolta és Nicholas Cage fantasztikus páros ként működnek együtt a filmben és igazi érzelmekkel teli játékot produkálnak. Mindketten két teljesen más személyiségű embert formáltak meg a film során. Egy szóval a színészi játékuk előtt le a kalappal. A rendező John Woo volt aki többek között a Mission Impossible sorozat második részét jegyzi. A film hangulata remekül sikerült de ezt is a kiváló színészeknek köszönhetjük hiszen éreztetik velünk mi történik velük.

Az Ál/Arc című film szerintem az egyik legjobb akció, thriller ami készült és a mai napig szívesen megnézem. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy tegyen vele egy próbát mert a szórakozás garantált.    

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr573136781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása