júl.
26.

Retro Rovat! - Kincs, ami nincs

Szerettük volna nektek színesebbé tenni a blogot ezért a srácokkal kitaláltunk néhány új rovatot melyek közül egyik az interjús rovatunk amit már láthattatok. Ezeket a rovatokat igyekszünk hetente megjelentetni nektek de az interjús rovatunk attól is függ hogyan tudunk megegyezni az interjú alannyal így ez több időbe telhet (innen is szeretnénk megköszönni S. Á. Zoltánnak az interjút). Az új rovatokkal kapcsolatban szívesen vennénk ha kommentben leírnátok észrevételeiteket illetve, hogy hogy tetszenek az új rovataink.

Akkor rá térnék a Retro Rovatra melyben néhány gondolatot és ajánlást írnék olyan filmekhez melyek 2000 előtt jelentek meg azonban még a mai napig szívesen nézik az emberek. Akkor lássuk a mai ajánlatot:)

A Bud Spencer és Terence Hill neve által fémjelezett filmeket egy egész korszak nagy örömmel fogadta. Mind a mai napig sok filmjüket tűzi műsorra a tv és rengeteg ember szereti napjainkban is nézni ezeket a filmjeiket köztük én is. A filmeket remek humor jellemzi a hatalmas pofonok mellett:). A két színész a hosszú éves közös munka után remekül passzol egymáshoz. A páros első közös filmje 1959-ben készült mely egy történelmi film volt a Hannibál. Innentől kezdve egyre többet dolgoztak együtt majd pedig szinte elválaszthatatlan páros lett belőlük. A remek munkáikért mindkét színész Életműdíjat kapott 2010 májusában.

A mai ajánlásom e remek duótól az 1981-ben készült Kincs, ami nincs. A történet röviden: Charlie (Bud Spencer) egy kalandor küldetésre indul hajóján melyet egy cég szponzorál. Alan (Terence Hill) egy éhenkorász aki mindenáron kincset akar találni. Beteg bácsikájától kap egy térképet amely egy eldugott szigeten lévő kincshez vezet. Kapóra jön neki Charlie hajókázása ezért titokban felszökik a hajóra melyet eltérít a sziget felé. Ebből következőleg Charlie az első perctől kezdve utálja Alant de nagy balhék következtében elkeverednek a szigetre. Itt azonban összetűzésbe keverednek az itt fosztogató kalózokkal illetve egy japán katonával akinek nem szóltak, hogy vége a háborúnak. Időközben pedig az Alant üldöző banda is eljut a szigetre így aztán bőven fognak csattogni a pofonok :) A kincset megtalálják azonban mégsem mennek vele semmire na de, hogy miért nem azt nézzétek meg ti magatok mert jól sikerült a film csattanója. A szinkronhangok remekül sikerültek de ezt elmondhatjuk a legtöbb filmjükről. Ami szintén a filmjeik erőssége, hogy remek filmzenéket komponáltak a zeneszerzők filmjeikhez.

Összegezve mindenkinek tudom ajánlani remek másfél órás szórakozást biztosít. Garantálom senkit nem fog zavarni, hogy egy elég régi filmről van szó.

Jó szórakozást! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr653100254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása