jún.
15.

Happy Birthday! Rovat: Neil Patrick Harris, Courteney Cox, Helen Hunt, Anna Torv, James Belushi és Ice Cube

Amikor ma megpillantottam az IMDb-n, hogy hány olyan színésznek van ma a születésnapja, akikről érdemes írni, a szó szoros értelmében lehidaltam. Ez a bejegyzés egy újabb mérföldkő a Happy Birthday! Rovat történelmében, hiszen ezúttal nem kevesebb, mint hat híresség születésnapjáról emlékezhetünk meg, név szerint Neil Patrick Harris (38), Courteney Cox (47), Helen Hunt (48), Anna Torv (38), James Belushi (57) és Ice Cube (42), aki valójában inkább rapper, mint színész, de számos filmben láthattuk már őt.

 

 

A sort Neil Patrick Harrisszel kezdjük, akit a nézők már jól ismerhetnek, mint a Doggie Howser, M.D. (1989-1993) című sorozat címszereplője, vagy mint az Így jártam anyátokkal (2005-Napjainkig) című szituációs komédia talán leghíresebb és legnépszerűbb karaktere, Barney Stinson, de játszott még a Csillagközi invázió (1997) című filmben is. Bevallom, én igen nagyra becsülöm ezt a színészt, mert annak ellenére, hogy 2006-ban nyíltan bevallotta, hogy homoszexuális, meglepően hitelesen adja elő a nagy csajozós Barney Stinsont, akinek a karaktere sok mindenkit inspirál. Neil Patrick Harris nem csupán egy zseniális színész, hanem rendkívül tehetséges zenész és bűvész is egyben. Utóbbiról az Így jártam anyátokkal néhány epizódjában is tanúbizonyságot tett. Bámulatos színészi tehetsége ellenére ritkán láthatjuk őt a nagyszabású mozifilmekben, azokban is leggyakrabban szinkronszerepeket vállal, többnyire csak televíziós filmekben és sorozatokban láthatjuk őt. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy Neil Patrick Harrist látva a néző akaratlanul is Barney Stinson karakterére asszociál, ez pedig sajnos nem tesz jót az alakításának. Bár hamarosan láthatjuk őt majd a The Smurfs (2011) című filmben, amely a Hupikék Törpikék (1981-1989) című rajzfilmsorozaton alapul és előreláthatólag 3D-ben vetítik majd a mozik.

Courteney Coxot leginkább a Jóbarátokból (1994-2004) ismerhetjük, ahol Monica Gellert alakította tíz éven át, de játszott még a Dirt (2007-2008) című sorozatban, és a Sikoly (1996, 1997, 2000 és 2011) négy részében is. Sajnos róla nem nagyon tudok többet mesélni, hiszen a fentebb említett filmek és sorozatok közül egyedül a Jóbarátokból láttam néhány részt, ahol egy igazán szimpatikus karaktert alakított.

Sajnos ugyanebbe a kategóriába tartozik Helen Hunt is, akinek szintén csak kevés filmjét láttam, ami hiba, hiszen egy többszörösen díjazott színésznőről beszélünk. De tudom, hogy játszott a Svájci Robinson-család (1975), a Lesz ez még így se! (1997), a Számkivetett (2000), és az Amikor minden megváltozik (2007) című filmekben. Idén pedig a Soul Surfer és az Every Day című filmekben láthatjuk viszont.

A soron következő Anna Torv elmondhatja magáról, hogy egyidős Neil Patrick Harrisszel. Ő sajnos egy kevésbé foglalkoztatott színésznő, aki leginkább televíziós sorozatokban szerepel, mint például A Rejtély (2008-Napjainkig), vagy az HBO minisorozata, a The Pacific: A hős alakulat (2010). A Rejtélyben nyújtott alakításáért 2010-ben Szaturnusz-díjat nyert. Jelenleg ez az egyetlen sorozat, ahol láthatjuk őt.

Anna Torvval ellentétben James Belushi viszont egy rendkívül foglalkoztatott színész és úgy vélem nem véletlenül. Többször is belebújt Michael Dooley nyomozó bőrébe a Kutyám, Jerry Lee (1989, 1999 és 2002) három részében. Bár mostanság kevés mozifilmben vállal szerepet, de ha mégis, akkor is csak többnyire szinkronszerepet. Annál többet láthatjuk viszont televíziós sorozatokban, mint például a Jim szerint a világ (2001-2009), vagy a Jogászok (2010-2011), amelyben a Slidersből (1995-2005) már jól ismert Jerry O'Connellel játszik együtt.

Végül ejtsünk néhány szót Ice Cube-ról is, aki napra pontosan 42 évvel ezelőtt, O'Shea Jackson néven látta meg a napvilágot, azóta pedig már több filmben is feltűnt az amerikai rapper, mint például az Anakonda (1997), a Vas (2003), az xXx 2.: A következő fokozat (2005), vagy a Tor-túra (2005 és 2007) két része.

Jut eszembe, még van valami, amit el akartam mondani nektek. A közeljövőben sajnos nem nagyon tudok a Játékbarlang szerkesztésével foglalkozni, mert már tényleg a nyakamon vannak a szóbeli érettségik, és még mindig nem tanultam egy mondatot se, pedig azért valljuk be, nem ártana. Ráadásul tegnap este kiderült, hogy már nem működik a mikrofonom, így nem tudom felvenni a hangot az első videóbemutatómhoz, pedig már pontosan tudom, hogy mit akarok mondani a filmről. De ezzel majd ráérek foglalkozni a szóbeli vizsgák után is. Addig is, látogassátok csak szorgalmasan a blogot, higgyétek el, megéri. ;-)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr922987061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása