jún.
09.

Happy Birthday! Rovat: Johnny Depp, Natalie Portman és Michael J. Fox

Alig telt el néhány nap azóta, hogy Liam Neeson betöltötte az 59-dik életévét, most ismét jelentkezik a Happy Birthday! Rovat, amelynek úgy tűnik, hogy én lettem az állandó szerkesztője. Bár valójában ezeket a füleseket a születésnapokról Cody-tól kapom, ő maga pedig az IMDb-n nézi meg ezeket.

Ezúttal egy igazán rendhagyó születésnapról tudósíthatlak titeket, hiszen nem egy, hanem mindjárt három kiváló színész töltötte be egy újabb életévét. A szóban forgó színészek pedig nem mások, mint Johnny Depp (48), Natalie Portman (30) és Michael J. Fox (50).

 


Úgy érzem, hogy Johnny Deppet tényleg nem kell bemutatnom, számos rendkívüli filmben kapott már szerepet, mint amilyen A Pokolból (2001), a Volt egyszer egy Mexikó (2003), Charlie és a csokigyár (2005), a Sweeney Todd: A Fleet Street démoni borbélya (2007), az Alice csodaországban (2010), vagy A Karib-Tenger Kalózai négy része (2003, 2006, 2007 és 2011) amelyekben a főszereplő Jack Sparrow kapitányt alakítja, gyakorlatilag ezért az alakításáért vált világhírűvé. A jövőben a The Rum Diary (2011), a Jack & Jill (2011), illetve a 21 Jump Street (2012) és a Dark Shadows (2012) című filmekben láthatjuk majd. Pletyka szintjén felmerült továbbá, hogy Johnny Depp szerepeljen majd a Sin City esetleges harmadik részében, mint Wallace, az ex-tengerészgyalogos festő. Úgy tudom, hogy érdekelné őt a szerep, de mivel még a film második része sem készült el, ezért a közeljövőben erre nem kerül majd sor.

Natalie Portmant leginkább az új Star Wars trilógiában (1999, 2002 és 2005) betöltött szerepéről ismerhetjük, mint Padmé Amidala királynő, később szenátornő. De az elismert színésznői pályafutása nem ekkor, hanem az 1994-es filmben, a Léon, a profiban vette kezdetét, amelyben Jean Renóval játszott együtt és ez a film meghozta neki a várva várt hírnevet. Portman pályafutása szerencsére nem ért véget a Star Wars harmadik részének, a Sithek bosszújának (2005) forgatása után, szerepelt a V, mint vérbosszúban (2006), de nemrég láthattuk őt a Fekete hattyúban (2010), amelyben betöltött szerepéért Oscar-díjat kapott, vagy a Csak szexre kelleszben (2010) és a Thorban (2011) is. Érdekes tény egyébként, hogy majdnem az összes filmjében Zsigmond Tamara volt az, aki szinkronizálta őt, ő pedig köztudottan egy nagyon foglalkoztatott szinkronszínésznő.

Végezetül ejtsünk szót harmadik és egyben utolsó ünnepeltünkről, Michael J. Foxról, akin látszólag (Az NCIS című sorozat, Abby-t alakító színésznőjéhez, Pauley Perrette-hez hasonlóan) nem fog az idő. Még 50 évesen is ugyanúgy néz ki, mint annak idején a Vissza a jövőbe trilógia (1985, 1989 és 1990) három részében, de játszott még továbbá a Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettőben (1991) és a Doc Hollywoodban (1991) is. Sajnálatos módon 1991-ben Parkinson kórt diagnosztizáltak nála, amely igen nagy hatással volt a színészi karrierjére és ezért egy darabig vissza is vonult a színészettől. Később ugyan visszatért, de többnyire inkább csak szinkronszerepeket vállalt, például a Stuart Little trilógia (1999, 2002 és 2005) három részében. Azóta egyetlen nagyobb mozifilmben sem vállalt szerepet, többnyire csak epizódszerepeket néhány sorozatban, amelyekben többnyire önmagát alakította.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr892970732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása